Tiyatro, bir sahnede, seyircilerin karşısında, farklı duygu ve düşünceleri içeren farklı konularda yazılmış metinlerin sözlü olarak sergilenmesi sanatıdır. Tiyatronun diğer türlerden farkı ise burada kendini göstermektedir. Diğer türler okunmak ve dinlenmek için yazılmışken, tiyatro yazılan metinlerin sözlü olarak sergilenmesidir.
Tiyatro metinlerine oyun, yazan kişiye oyun yazarı, oynayan kişiye ise oyuncu denir. Tiyatro kursunun amacı, yetenekli ve kendini bu alanda gösterebilecek, özgün ifadelerle seyircinin karşısına çıkabilecek, kendisine güvenen özgür ruhlu ve hayal dünyası geniş oyuncular yetiştirmektir.
Oyunculuk kursu, belirli aylık periyotlarda seanslar halinde işlenir. Kursiyerler ilk olarak tiyatronun tanımı, doğuşu ve gelişimi hakkında bilgilendirilir. Daha sonrasında diksiyon eğitimleri ve temrinler (tekrarlayarak alıştırma) ile güzel konuşabilme, kelimeleri güzel kullanabilme becerisi öğretilir. Bu nokta çok önemlidir. Zira seyirci karşısına çıkacak olan oyuncunun kekelememesi, cümleleri güzel kurması çok önemlidir. Tiyatro türlerinin bilinmesi, terimlerinin ne anlama geldiği, sahneleme sırasındaki jest ve mimiklerin önemi kurs boyunca detaylı olarak incelenir.
Bu konularda yetkinleşmiş öğrenciler sonrasında geleneksel tiyatrolar hakkında bilgi sahibi olurlar. Tarihçelerini, gelişimlerini, işlevlerini, sergilenişlerini öğrendikten sonra sahneye çıkma derecesine gelen öğrenciler yılsonunda tek sahnelik bir oyunla eğitimlerini tamamlarlar.
Tiyatro Kursu